15-17 Nisan'da gerçekleşen İstanbul Gezisi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Felsefe Bölümü ile İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü 15-17 Nisan 2018 tarihleri arasında İstanbul’a -içerisinde İstanbul’daki dört önemli üniversitede eşgüdümlü tanıtım ve felsefe derslerinin de bulunduğu- bir teknik eğitim gezisi düzenlemiştir. Gezi kapsamında Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü, 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Boğaziçi Üniversitesi’ne konuk olunmuş, bu bölümlerde ve yerlerde Felsefeye Giriş, Türk-İslâm Felsefesi, Modern Türk Düşünce Tarihi, Felsefenin Türkiye’de Geleceği ve Dünya Tarihi konulu dersler yapılmıştır. Prof. Dr. Hasan Bülent Gözkân, Prof. Dr. Kaan H. Ökten, Prof. Dr. Tahsin Görgün, Doç. Dr. Atakan Altınörs, Dr. Öğretim Görevlisi Aliş Sağıroğlu ve İhsan Hayri Batur’un bizzat verdikleri derslerde soru cevap süreçleriyle teknik eğitim programları zenginleştirilmiştir. Ayrıca Eyüp Camii, Pierre Loti, İstiklal Caddesi, St. Antuan Kilisesi, Taksim, Ortaköy, Büyük Çamlıca, Üsküdar Sahili ve İslami Araştırmalar Merkezi (İSAM) Kütüphanesi gezilmiş, Boğaz Turu yapılmıştır.